După vijelie…

Misiunile pompierilor tulceni din timpul codurilor roșii și portocalii. Până la ora 8:00 în această dimineață, dispeceratul ISU „DELTA” Tulcea a înregistrat 300 de apeluri la numărul unic de urgență 112 care semnalau diverse situații de urgență. Majoritatea acestor apeluri au anunțat copaci și crengi căzuți pe carosabil.

Pompierii tulceni au intervenit în 17 situații de urgență după cum urmează:
– 2 cazuri de inundații ce s-au înregistrat la o locuință unde a fost evacuată apa din subsolul unei case
– 1 incendiu produs la o gospodărie în localitatea Dunavățu de Jos în urma căruia au ars două anexe. Au intervenit 9 subofițeri cu două autospeciale de stingere și SVSU Murighiol care, până la ajungerea echipajelor profesioniste au reușit localizarea incendiului și limitarea extinderii acestuia la locuință.
– 14 intervenții pentru degajarea crengilor și a copacilor căzuți pe carosabil ori pe autoturisme.

În urma fenomenelor meteo extreme produse în cursul nopții nu au fost înregistrate victime, iar drumurile naționale și județene au fost rapid redate circulației în condiții de siguranță. Patru autoturisme au fost avariate.

În total, 19 localități au fost afectate de alimentarea cu energie electrică: Tulcea (str. Constructorilor și străzi adiacente), Babadag, Iazurile, Valea Nucarilor, IC Brătianu, Sarichioi, Stejaru, Gorvova, Maliuc, Măcin, Frecăței, Cataloi, Jurilovca, Dorobanțu, M. Kogălniceanu, Topolog, Murighiol, Smârdan, Vulturu și Somova. Realimentarea cu energie electrică, estimată pentru astăzi între 10,00- 10,30.

În prezent sunt valabile două avertizări meteo pentru județul Tulcea.
Cod portocaliu – fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului, precipitații mixte și abundente valabil până la ora 10:00.
Cod galben – intensificări ale vântului cu rafale de 60…80 km/h. Pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale în general de 85…90 km/h valabil până la ora 18:00.

Comunicat ISU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here