Tulceni în Formula 4 Italia/Primul podium la debutanți pentru Luca Viișoreanu și Real Racing în circuitul de la Valelunga

În weekend-ul recent încheiat, Luca Viișoreanu a luat startul în cea de-a treia etapă din Formula 4 Italia programată pe circuitul de la Vallelunga. În prima cursă, pilotul echipei Real Racing a terminat pe locul 3 în clasamentul debutanților, pe 13 la general, obținând astfel primul său podium în competiția italiană de monoposturi.

Noul sezon din Formula 4 Italia a început în luna mai pentru Luca Viișoreanu și echipa Real Racing, iar după etapele de la Misano și Imola, în acest weekend, au concurat pe circuitul de la Vallelunga în runda a treia a sezonului. După testele colective de joi și antrenamentele libere de vineri, Luca Viișoreanu a reușit să-și îmbunătățească timpii pe circuit și pentru prima oară în acest sezon cei mai buni timpi ai săi din calificări au fost la mai puțin de o secundă de timpul de pole position.

„Formula 4 din Italia este clar cea mai disputată serie din Europa la acest nivel și asta se vede încă din calificări. Au fost 37 de piloți pe grilă, primii 30 fiind despărțiți de mai puțin de o secundă în ambele sesiuni. Sunt mulțumit pentru că Luca face progrese de la o cursă la alta și cu siguranță va veni și momentul când ne vom lupta pentru puncte”- a spus tulceanul Constantin Răileanu, team manager-ul Real Racing, prima echipă românească din Formula 4.

Plecat de pe poziția a 28-a în prima cursă, Luca Viișoreanu a gestionat excelent toate momentele dificile de pe pistă și după cele 30 de minute + 1 tur a încheiat pe locul 13 la general și pe locul 3 în clasamentul debutanților, după Tomas Stolcermanis și Emanuele Olivieri.

“Mă bucur enorm că am terminat pe podium la debutanți. A fost o cursă cu foarte multe incidente, ceea ce a dus la ieșirea safety car-ului pe pistă de mai multe ori. Am reușit să stau departe de toate aceste acroșaje și asta m-a ajutat să urc în clasament. A fost o cursă în care am învățat foarte multe, iar faptul că nu am fost implicat în niciun incident m-a ajutat să obțin primul meu podium la debutanți. Este o senzație specială pe care îmi doresc să o trăiesc de cât mai multe ori posibil”- a spus Luca Viișoreanu, pilotul echipei Real Racing, la finalul zilei de sâmbătă.

Duminică, în cursa a doua, Luca Viișoreanu a plecat de pe poziția a 30-a, dar după un start bun a fost acroșat de Alvise Rodella, pilotul italian primind pentru acest incident o penalizare de 10 secunde. În partea a doua a cursei, pilotul Real Racing nu a mai putut recupera timpul pierdut și a încheiat cursa pe locul 29. În ultima cursă, Luca Viișoreanu a avut din nou un start bun, iar după primele tururi a reușit să câștige 7 poziții față de locul avut pe grilă. Din cauza unor incidente, finalul cursei a fost unul în spatele mașinii de siguranță, iar Luca Viișoreanu a încheiat cursa a treia de la Vallelunga pe locul 23.

 „Fiecare weekend de cursă înseamnă un plus de experiență pentru mine. Podiumul de la Vallelunga mă motivează și mai mult să dau totul în fiecare cursă și abia aștept următoarea etapă. Este un campionat extrem de disputat, dar cred că împreună cu întreaga echipă mergem în direcția bună și suntem din ce în ce mai competitivi”- a mai spus Luca Viișoreanu, pilotul echipei Real Racing.

După etapa de la Vallelunga, Luca Viișoreanu și echipa Real Racing își vor continua programul din  Campionatul Italian de Formula 4, următoarea etapă fiind programată în perioada 12– 14 iulie pe circuitul de la Mugello.

Luca Viișoreanu este susținut în acest sezon din Formula 4 de partenerii săi: Institutul Sânului, Euronautica International și Arhiva Electronica de Garanții Reale Mobiliare – AEGRM.

Berti Panaiot- Echipa Real Racing

+ There are no comments

Add yours