La data de 18 ianuarie 2024, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Tulcea, au documentat activitatea infracțională a 4 persoane, cercetate pentru trafic de droguri de risc și trafic de droguri de mare risc, ambele în formă continuată.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2021 – ianuarie 2024, persoanele cercetate ar fi deținut și ar fi comercializat, în mod repetat, droguri de risc (canabis și rezină de canabis) către consumatori din județul Tulcea, pentru sume cuprinse între 60 și 200 de lei.

De asemenea, în repetate rânduri, aceștia ar fi oferit, cu titlu gratuit, țigarete cu canabis, confecționate artizanal.

Cu privire la una dintre persoanele implicate s-a reținut și faptul că ar fi deținut, fără drept, în scopul comercializării, MDMA (ecstasy), drog de mare risc.

În continuarea cercetărilor, au fost puse în executare 10 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Tulcea, fiind descoperite şi ridicate sume de bani în lei, euro şi lire sterline, cantități de droguri de risc şi de mare risc (haşiş, canabis, ţigări artizanale conținând canabis și ecstasy sub formă de comprimat), un pistol neletal şi o armă cu aer comprimat cu lunetă, grindere, precum și alte mijloace de probă.

La data de 18 ianuarie 2024, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Tulcea au dispus reținerea a 4 persoane (două fiind membre ale aceleiași familii), pentru 24 de ore.

Astăzi, 19 ianuarie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Tulcea a dispus arestarea preventivă a persoanelor, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Tulcea, al polițiștilor de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comunicat IPJ

+ There are no comments

Add yours