Poliția Rutieră a avut de treabă “la greu” în minivacanța de Rusalii

În perioada 21-24 iunie 2024, poliţiştii rutieri, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, au acționat pe drumurile publice din județul Tulcea, pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor rutiere. Activitățile de combatere desfășurate de polițiști au vizat în special conducătorii auto care conduc sub influența alcoolului sau substanţelor psihoactive, acestea fiind unele dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere identificate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea.

În cadrul acțiunii, în care au fost implicați 62 de polițiști rutieri tulceni, au fost efectuate 621 de testări pentru detectarea prezenței în organism a alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv. Ca urmare a abaterilor privind consumul de alcool, au fost reținute 11 permise de conducere pentru fapte de natură contravențională (conducători auto cu valori ale alcoolului pur în aerul expirat mai mici decât valoarea de referință de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat), respectiv au fost întocmite 10 dosare penale pentru conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe cu efect psihoactiv, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Exemple: La data de 24 iunie a.c., în jurul orei 18:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Babadag, în timp ce desfășurau activități specifice pe raza localității Babadag , au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 55 de ani, din județul Galați. În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0.49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Reamintim faptul că acțiunile preventive vor continua și în perioada următoare, polițiștii rutieri vor acționa cu autospecialele dotate cu echipamente de măsurare a vitezei, aparate alcooltest și drugtest, pe drumurile deschise circulației rutiere.

Comunicat IPJ

+ There are no comments

Add yours