Scrumbii de Florii la Satul Pescăresc

Gastronomie: Scrumbii la grătar, scrumbii la disc, scrumbii afumate, borș de pește, crap, caras, somn sau calcan la grătar, rapane, toate bunătățile Dobrogei vor fi la festival. Nu vor lipsi baclavalele și dulciurile turcești sau tătărești, iar vinurile dobrogene ne vor însoți de la prima ediție.

Muzică: Taraf de Caliu (în formulă completă), Corina Sirghi & Taraful Jean Americanu, Mădălina Pavăl Orchestra, Zagăn (trupă locală de rock lipovenesc), alți tineri artiști locali care ne vor cânta la diverse instrumente, de la vioară la garmoșkă.

Ateliere de creație și ecologie pentru copii și adulți: La casele tradiționale din Satul Pescăresc construim zmee din materiale reciclate, batem în tobe la atelierele de percuție, pictăm, ne distrăm cu baloane modelabile. Magitot, adică Magicianul Marius Drăguș, va fi printre copii, dar și pe scenă, cu numerele de magie care au cucerit publicul la Românii au Talent.

La Cherhanaua din Satul Pescăresc veți afla cele mai interesante curiozități despre scrumbie și sturioni, chiar de la cercetătorii care studiază Delta Dunării. Filme pe tematică ecologică, prezentări, discuții libere cu antropologi, arhitecți, regizori și cercetători. Totul în jurul unui pește la grătar și a unui pahar de aligote.

Mai multe informații pe www.scrumbiideflorii.ro

+ There are no comments

Add yours