“Șosete pentru după-amiază”/ A 10-a carte a Suzanei Mehmet, lansare de nota 10

Lansată luni seară, într-o sală de conferințe a hotelului Delta **** de aproape 200 de locuri, plină ochi. Puține lansări de carte de asemenea anvergură s-au văzut prin târgușorul nostru, cu public select și efectiv fascinat de prestațiile celor doi speakeri, Geanina Terci și Pit Țincoca, despre noua carte a Suzanei Mehmet.

                                  Sarea și piperul evenimentului…

Suzan Mehmet:“Obișnuiesc să scriu cărți cu un fir logic al narațiunii ca să poată fi ușor de  urmărit. Ca și cum dai o ușă de perete și totul devine limpede pe măsură ce vezi detalii. Acum am ales să redau o altfel de poveste, folosind gaura cherii. Nu poți să te uiți non-stop pe acolo, așa că fragmentele trebuie să fie scurte și concludente. Interesante sau importante. Că nu se uită nimeni pe gaura cheii aiurea!. Doar dacă nu are acces la un spațiu care i se pare interesant. Si gur că toți am făcut asta măcar o dată în viață. Acum e a doua oară, cum ar veni. Te-am invitat să privești în interiorul personal. Al meu, al tău, al nostru. Pentru că acolo locuim toți. Ce vezi este ceea ce ești. Cum vezi este ceea ce simți. Cât vezi este ceea ce poți. Nu există altfel de lume. Nu există lume. Ești doar tu (…) Să-ți placă totul, ăsta e secretul ultim. Să te lași dus de ceea ce ți se dă, să nu te opui. Ca și cum nu ai nimic altceva de făcut. Ești servit! Mereu primul, mereu cu orice îți dorești, mereu cu tot ce este mai bun pentru tine. Viața este o arie perfectă și vreau să sune chiar așa”.

Pagina  176 și ultima din „Șosete pentru după-amiază”. Dar pe fiecare pagină descoperi mereu altceva din jurnalul autoarei.

Foarte inspirată și excelentă interpretarea (cum altfel?) actorilor de la “Jean Bart”, Irina și Cristian Naum, cu pasaje din carte. Super moment!

Un strop de culoare a dat evenimentului și premierea celor mai inspirate texte, hazlii majoritatea, despre “Șosete pentru după-amiază”  în cadrul unui concurs online pe care organizatorii l-au pus la cale cu câteva zile înainte; fani de-ai Suzanei, plecați pe alte meleaguri. Faină idee!

Frumos evenimentul cu lansarea către publicul larg a cărții “Șosete pentru după-amiază” (jurnalul unui terapeut modern, care este și el om), cinstit la final cu un excepțional rose oferit de Casa Niculițel.

                             Felicitări autoarei, chiar dacă are, deja, podul plin!

N.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here