Tulcenii la Campionatul Mondial de karate din Olanda. Vlad Uncu, vicecampion la kumite

În perioada 16 – 18 noiembrie a.c. în Arnhem (Olanda) a avut loc ediția a IV -a a Campionatului Mondial KWF de karate kyokushin, kata și kumite, destinat juniorilor și seniorilor. La startul competiției s-au înscris peste 700 de sportivi din 36 de țări, din 4 continente. România a participat cu un lot  format din 14 sportivi, din care 4 de legitimați la Nippon Budo Sport și Palatul Copiilor Tulcea.
                           Rezultatele tulcenilor la Mondial
La proba de kumite , Vlad Uncu s-a clasat pe locul 2 mondial, la categoria Under 21, masculin, – 90 kg, după 3 meciuri pierzând în finală în urma unei accidentări la mâna dreaptă.
Ceilalti sportivi, Albert Pănuță, Gheorghiță Irina și Delia Covring, pierzând din primul tur al competiției, la decizie.
La proba de kata, Irina Gheorghiță s-a clasat pe locul 6 și Albert Pănuță pe locul 7.
Rezultatele finale ale sportivilor români au fost: 3 medalii de aur, 4 medalii de argint și 2 de bronz, iar in urma rezultatelor România s-a clasat pe locul 8.
Nicu Pănuță, reprezentant România:
 “O competiție puternică, cu sportivi foarte bine pregătiți. Toată competiția s-a desfășurat timp de două zile pe 6 suprafețe de luptă datorită numărului mare de participanți. A fost foarte obositor pentru sportivi, antrenori dar si pentru arbitri, probabil din acest motiv au fost unele decizii cu semnul întrebării. Sportivii români s-au comportat excepțional de bine, cu multă atitudine, spirit, tehnică, dar și cu dorința de a dovedi că pot obține victoria, chiar dacă nu s-a putut peste tot. Cu această competiție am încheiat anul competițional 2023, care a fost un an foarte greu, dar și cu multe rezultate pe măsură. Felicitări maxime sportivilor, sunt foarte mândru de parcursul lor în care au dovedit că se pot măsura cu oricine, chiar si cu sportivi din țări cu multă tradiție.Toate cheltuielile pentru deplasare la această competiție au fost suportate de către familii, din acest motiv doresc sa le mulțumesc părinților pentru tot sprijinul oferit necondiționat”- a declarat Pănuță la întoarcerea de la Mondiale.
Felicitări, copii! Felicitări pentru 2023! Capul sus, tot înainte! Osu!
N.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here