Primarul a intrat într-un mare rahat

Tulcenii care au urmărit la televizor semifinala „Duelului ansamblurilor” din cadrul emisiunii „La Măruță” a PRO Tv-ului, din data de 20 februarie 2018, poate și-i mai amintesc pe Gheorghe Stancu, primarul comunei Bascov și Lorena Toma, directoarea Casei de Cultură „Adriana Trandafir” din aceeași localitate, cei care „patronau” Ansamblul „Doina Bascovului”.  Activând într-o comună de aproximativ 10.000 de locuitori, ansamblul de amatori a trecut ca prin brânză prin toate etapele concursului pe care, în final, l-a și câștigat „en fanfare”! Așteptați ca niște învingători, „după emisiune, componenții ansamblului au mers să sărbătorească la restaurantul Zavaidoc din Pitești cu o parte din staff, cu primarul Gheorghe Stancu și cu Lorena Toma, directoarea Casei de Cultură <<Adriana Trandafir>>. <<Fitofagu’>>, patronul de la Zavaidoc (…) a fost maestru de ceremonii, încercând să-i intre în grații primarului, dar mai ales Lorenei, vedeta serii și <<antrenoarea>> morală a talentatei echipe ce a biruit la concursul de la emisiunea lui Măruță” (http://www.jurnaluldearges.ro/index.php/actualitate/item/25351-lorena-primarul-si-ansamblul-doina-bascovului-sarbatoriti-cu-chef-mare-la-restaurantul-zavaidoc ).

Articolul „Jurnalului de Argeș”, din care am citat mai sus, mai adaugă însă ceva interesant, și anume: „Mai trebuie spus că și angajații Primăriei Bascov au sunat la Pro TV pentru a vota ansamblul Doina Bascovului, ba se spune că au avut normă de 100 sms-uri de persoană. Iar voturile lor au contat la final”. Dacă oamenii, simpli angajați bugetari, au acceptat să plătească fiecare câte 100 de lei, este excelent, căci asta înseamnă că dragostea pentru folclorul de amatori la Bascov este mare! Vă dați seama, în context, cât a „vărsat” Fitofagu’, cu venituri de patron de Zavaidoc, că ăsta se insinua și-n grațiile Lorenei, alt obiectiv cu moț? Dar după cheful drăguț de luni spre marți, cu „țuică de Pitești bălaie”, a urmat miercuri, 28 februarie 2018 (o zi de neuitat pentru primar!), ditamai mahmureala cu potroace și moare – sărate „ocnă” amândouă! El, purtat de un firesc val de entuziasm post-folcloric, a propus consilierilor locali întruniți în ședință de consiliu să se plătească aceste SMS-uri date de angajați, din bugetul Primăriei Bascov! „Halt!”, a zis Consiliul și propunerea a fost respinsă! Buba este că au început să vine facturile pe adresa primăriei, una de 12.000 lei aferentă (cel puțin în parte) lunii decembrie, și primarul estimează una ceva mai grasă, cam de 20.000 lei pentru luna (cel putin parțial) ianuarie.

(http://contraataculargesului.ro/index.php/dezvaluiri/6962-mii-de-sms-uri-platite-din-bani-publici-gelu-tofan-la-bascov-cultura-bate-infrastructura )

Dar astea reprezintă voturile din fazele preliminare, căci în luna februarie, pentru care „mizeria” aia de factură încă nu a venit, au fost cam 42.000 de voturi în semifinală (20.02.2018) și 65.000 în finală (27.02.2018). Calculând la 1 leu votul, sunt peste 100.000 de lei de achitat, care, după cum miros lucrurile, vor fi fost planificați a se vărsa tot din bugetul ăla refuzat! Deci, o socoteala simplă ne oferă, cu aproximatie, următoare cifră finală: 12.000 lei (decembrie) + 20.000 lei (ianuarie) + 100.000 lei (februarie) = 132.000 lei. Iată, deci, ce numeam „rahat” în subtitlul acestui material! Ăla de care ziceam că ar cam fi intrat primarul Gheorghe Stancu în dânsul!

Dar, după cum ni-l prezintă presa locală, Stancu e „verde” și a mai trecut prin târnoseli de diverse tipuri, fapt ce se pare că i-a atras nepieritoarea admirație a bâscovenilor, dacă ar fi să ne luăm după numărul de mandate! Ziarul argeșean „Curierul Zilei” din 28 mai 2013 titra: „O iubire ca-n povești la Bascov”

(http://www.curier.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=47628&Itemid=374)

vorbind insinuant despre „idila” primarului cu Lorena, pe care a pus-o director la Casa de Cultură. „Ziarul de Argeș”, în numărul său de miercuri, 04 ianuarie 2017, relatează o daraveră încâlcită cu același primar, despre care afirmă că s-ar fi încurcat cu o pretinsă angajată a unei firme care executa băncuțe, ofertând comuna.  Juna, pe nume Gabriela Pandele, era la rândul ei încurcată cu doi juni, Ionuț Mihai în vârstă de 27 de ani și Ștefan Miuțescu, de 26 de ani, membri ai unui cunoscut clan de romi din Vâlcea, care s-au prezentat la nevasta primarului cu un CD pe care -afirmau că- acesta e înregistrat în plin delir erotic cu fata, și cereau niște bănei, sa tacă. După un flagrant la Hanul Valea Ursului, juna a dispărut, iar cu privire la cei doi șantajiști au început cercetările,  conform afirmației chestorului Ionel Ispir, comandantul IPJ Argeș, căci înainte de Crăciunul din 2016, primarul comunei Bascov, Gheorghe Stancu, a depus la Secția de Poliție Rurală Bascov o sesizare cum că a fost șantajat de mai mulți romi din Râmnicu Vâlcea! Despre CD nu se mai știe nimic-nimicuța! (http://www.jurnaluldearges.ro/index.php/dezvaluiri/item/19499-sexgate-cu-miki-cuceritorul-primarul-din-bascov-santajat-cu-un-dvd-in-care-aparea-facand-sex-cu-o-tanara )

Eu, după mine, nu știu ce să zic, dar dacă ar fi să-mi dau cu părerea exact la același nivel la care și Carmen Hara o face, zic că imposibil să nu fie fo legătură între eventuala supărare a Lorenei pentru dezinteresul manifestat de primar pentru folclorul din comună, și încercarea acestuia de a plăti SMS-urile din bugetul primăriei, căci tocmai când ea se bătea ca o bărbată cu adversarii folclorului comunal, în decembrie 2017, și-a adus aminte că în urmă cu exact un an, dumnealui țopăia prin hanuri cu altele, și e la mintea cocoșului că n-o făcea în costum de călușar! (Deși, dacă deprimata Lorena ar fi avut o putere să tragă cu urechea la ușa hanului, tot ar fi auzit ea ceva călușeresc,  gen: „Hăăăp, șaaa! Hăăăăp, ș-așaaa! I-auzi una! I-auzi două!”, și câte și mai câte, da’ tradiționale!). Păi nu plătești SMS-uri din banii primăriei? Păi plătești, nenică, pentru că se duce dracu’ tot folcloru’ de la Lorena, căreia i s-a pus probabil pata abia după un an, cât o mai ținea și folcloru’ ăsta și mandatu’!

Acum, ce să zicem și noi? Condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare în anul 2013, (http://www.argesenii.ro/articol.cfm?id=425&hid=25B2822C2F5A3230ABFADD476E8B04C9&gid=3&hida=ECCBC87E4B5CE2FE28308FD9F2A7BAF3&st=5 )

după cum afirmă în data de 19 iunie 2013 argeșenii.ro, pentru instigare la comiterea infracţiunii de fals în declaraţii, instigare la comiterea infracţiunii de fals intelectual şi complicitate la comiterea infracţiunii de înşelăciune, primarul comunei argeșene Bascov, uns cu toate alifiile și dătător în absolut toate gropile posibile, reprezintă opțiunea de neînlocuit a cetățenilor iubitori de folclor ai comunei, deși nu pare a avea nici o legătură cu folclorul! Bine sau rău, urât sau frumos, asta este! De fapt, personal prea puțin mă interesează! Dar ce îmi pare rău, rău cu neîmpăcare, din seara zilei de 20 februarie 2018, când membrii Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei”  s-au întors, eliminați din competiție de „Doina Bascovului”, este următorul fapt: toți au coborât la intrarea în Tulcea (unde îi așteptau o grămadă de susținători, să-i felicite și să le spună că pentru ei, tot tulcenii sunt învingătorii!), cu excepția celor doi copii care însoțiseră pe scenă ansamblul și care, după șase ore de drum, nu își puteau reveni încă din supărare! Plângeau! Pentru lacrimile acestor doi copii ai ansamblului, care au simțit că sunt înșelați în văzul țării întregi, fără ca nimeni să facă ceva reparatoriu, noi nu trebuie să lăsăm lucrurile așa! Noi, tulcenii, nu știu cum, și fără să ne intereseze ce fac alții! Dar noi trebuie să le arătăm acestor doi copii că înșelăciunea este întotdeauna pedepsită, și nu trebuie să-i deprindem cu ea, ca o  mereu și oricând posibilă alternativă!

Zig Zag.ro așteaptă propunerile în acest sens. Vă mulțumim!

D.A.

 

+ There are no comments

Add yours