3 luni de guvernare PNL cu o cadență pe care România nu a mai văzut-o vreodată!

Fruntașii liberali tulceni s-au dezlănțuit. Ștefan Ilie, președintele PNL județean, Gabriel Herea, secretar general și Michael Gudu, președinte PNL municipiu au vorbit deunăzi despre „3 luni de guvernare PNL versus 3 ani de guvernare PSD”; o tematică precum un mop cu care, practic, au șters pe jos cu social-democrații. Despre ce au vorbit liberalii la Tulcea:

Parlamentul arată că acționează împotriva voinței poporului român, pentru că peste 80% dintre români cer alegerea primarilor în 2 tururi, astfel încât cel care conduce comunitatea locală să-i reprezinte cu adevărat. Parlamentul a dat astăzi o lovitură cruntă democrației, demițând un Guvern care a cerut mai multă democrație pentru români, în beneficiul românilor. Această majoritatea parlamentară este iresponsabilă, ruptă de realitate, deplin compromisă. Motivele pentru care este demis Guvernul puteau fi ridicate în fața Curții Constituționale, astfel încât ea să decidă dacă poate sau nu poate fi aplicată alegerea în 2 tururi la primari în acest an. Doar CCR putea stabili acest lucru, însă PSD a refuzat să se ajungă la CCR, preferând un act de negare al democrației. Guvernul PNL a fost demis pentru a fi blocat în a aplica pe viitor măsuri solicitate de societate, cu susținere masivă din partea românilor, dar care deranjează partide retrograde care nu mai au legătură cu cetățenii.

                         Moțiunea de cenzură vine după:

3 luni de guvernare PNL cu o cadență pe care România nu a mai văzut-o vreodată!

3 luni de guvernare în care ne-am pus în fața dezastrului pe care PSD-iștii l-au lăsat, în batjocura de guvernare pe care au produs-o în 3 ani de zile.

3 luni de guvernare pentru a salva România din fața unei prăpastii, în care am lucrat contra-cronometru, astfel încât românii să resimtă cât mai puțin din nenoricile pe care PSD le-a pus la cale.

3 luni de guvernare în care PNL a livrat neîncetat, după 3 ani de guvernare a PSD în care a irosit șanse istorice, a ratat oportunități pentru această țară care cu greu vor fi recăpătate.

3 luni de guvernare în numele românilor, pentru români, după cei 3 ani de guvernare ticăloasă a PSD împotriva românilor, sfidând toate principiile democratice, sfidând vocea poporului, sfidând interesele noastre naționale. Da, uitându-ne înapoi astăzi suntem mulțumiți că am avut acest curaj nebun să preluăm guvernarea atunci când nimeni nu o râvnea, pentru că era complicat și dificil, cu multă muncă și multe riscuri. Am avut curajul de a face ceea ce e corect și esențial pentru această țară, într-un moment în care România se afla la răscruce, și numai noi am avut acest curaj!

                             În 3 luni de guvernare:

Noi am arătat cum se organizează alegerile astfel încât fiecare român să aibă un cuvânt de spus, să poată să voteze încotro se îndreaptă această țară. Cu PNL la guvernare alegerile s-au desfășurat civilizat, fără incidente, și aproape 1 milion de români din Diaspora au putut vota. Cu PSD la guvernare de fiecare dată votul a fost printr-un tertip sau altul împiedicat, blocat, descurajat. PSD a umflat aparatul de stat cu pile și sinecuri politice, noi am scuturat copacul cu fructe otrăvite prin reducerea numărului de ministere la 16 și de-PSD-izarea instituțiilor publice.

Noi am adus bugetul țării la un echilibru, astfel încât să poată fi plătite și pensiile și salariile, și toate celelalte indemnizații sociale. Asta după ce PSD a falsificat bugetul țării și NU a prevăzut sumele necesare pentru plata pensiilor și salariilor pentru ultimele luni ale anului trecut. Noi am eliberat sumele care li se cuveneau de drept firmelor, sechestrate de PSD, din TVA, din concediile medicale, cu scopul de a adânci minciuna în privința deficitului bugetar. PNL a asigurat respectarea dreptului de proprietate al mediului privat. PSD a negat dreptul de proprietate, cu prețul de a afecta grav mediul de afaceri, respectiv soarta angajaților din mediul privat. Noi am corectat odioasa Ordonanță 114, care a lovit ca un baros în economia României! Nu doar că PSD este autorul acestei crime în economie, dar nu s-a lăsat până nu a încercat să blocheze soluțiile pentru readucerea în normalitate a mediului economic prin contestare la CCR.

NU ne-am lăsat intimidați nici de declarațiile mincinoase, nici de fake-news-urile PSD care au inundat spațiul public, și am reușit eliminarea prevederilor nocive din această ordonanță:

 • #Eliminarea prevederilor care au pus în pericol funcționarea fondurile private de pensii și banii participanților la Pilonul 2 de pensii.
 • #Abrogarea taxei de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din sectorul energetic care a dus la creșterea prețurilor pentru energie și utilități.
 • #Liberalizarea pieței de energie prin eliminarea treptată a prețului fix de vânzare la producători care a avantajat importurile de gaze și energie electrică.
 • #Desființarea taxei pe activele bancare care a dus la creșterea costurilor de creditare și a ratelor bancare.
 • #Desființarea schemei fictive de finanțare fără resurse bugetare din Fondul de Dezvoltare și Investiții.
 • #Plafonarea indemnizațiilor pentru demnitari și a sporurilor din sectorul public la nivelul lunii decembrie din 2019.
 • #Plata activităților desfășurate de militari și polițiști în zilele libere sau de sărbătorile legale și a alocației pentru drepturile de hrană.
 • #Încetarea detașărilor din sectorul privat în sectorul public prin care erau evitate concursurile de ocupare a unor funcții publice.
 • #Înghețarea punctului de amendă la nivelul anului 2019, la 145 lei.
 • #Suspendarea pensiilor speciale pentru primari în 2020.

Am eliminat supra-acciza la carburanți, pe care PSD a introdus-o! Guvernările PSD au obligat românii să scoată mai mulți bani din buzunar, iar PNL a obținut cel mai mic preț la carburanți din Uniunea Europeană.

Am rezolvat problema transportului școlar, în vreme ce pentru PSD au fost mai importante interese mafiilor locale decât siguranța copiilor și accesul la educație.

PSD a lăsat un dezastru în bugetul de stat. PSD-iștii au sifonat banii publici pentru voi și pentru clientela de partid, amante și sinecuri, înfiletată de ani de zile la robinetul bugetului de stat.

PNL a construit în nici două luni de guvernare un buget realist pentru 2020, în care am inclus creșterea pensiilor de la 1 septembrie 2020, un efort bugar de 16 miliarde de lei, a salariilor de la 1 ianuarie, dar și a investițiilor la peste 50 de miliarde de lei. Este un efort extrem de mare, dar extrem de necesar după ce guvernele PSD au sacrificat ani de zile sumele alocate investițiilor publice.

Am realizat în 3 luni ceea ce niciun guvern post-decembrist nu a realizat în sănătate. Am deschis competiția în sistemul de sănătate în beneficiul pacienților pentru servicii medicale mai bune. Salvarea vieții pacienților trebuie să fie obiectivul politicilor de sănătate. Am adoptat un act curajos de reformă liberală a sistemului de sănătate, eliminând discriminările care opreau românii să acceseze servicii medicale de calitate, plătite din banii lor, reținuți în fiecare lună la salariu. Pentru prima dată în ultimii 30 de ani am promovat o soluție concretă care să încurajeze medicii să rămână în țară. Am introdus posibilitatea medicilor stagiari să facă rezidențiatul și în alte spitale decât în centrele universitare, fie că sunt publice sau private.

Nu ne oprim aici! Românii trebuie să beneficieze de aceleași standarde de servicii medicale precum în orice clinică europeană!

Roșia Montană! Ne respectăm angajamentele, am înaintat solicitarea de includerea a sitului Roșia Montană în patrimoniul UNESCO. Vă aduc aminte, că tot PNL este cel care a blocat în Parlament șmecheria pusă la cale de Victor Ponta.

PSD a încercat să introducă panică în populație pe tema împrumuturilor. Lucrurile să fie clare: ne împrumutăm mult mai ieftin decât guvernele PSD!. Dobânzile scad în continuare pentru România. În timpul Guvernelor PSD dobânzile pentru împrumuturi au crescut până la 3,56% la șase luni și 3,60% la 12 luni, 4,41% la trei ani și 5,01% la cinci ani. Guvernul PNL se împrumută astăzi la 3,41% la șase luni și la 12 luni, 3,76% la trei ani, 3,96% la cinci ani și 4,33% la 10 ani. Aceste cifre arată creșterea încrederii investitorilor în guvernarea PNL.

                       În materie de justiție și siguranță publică

PSD a scos aproape 23.000 de deținuți din pușcării prin legea recursului compensatoriu, PNL a abrogat legea. Pentru că pentru noi, siguranța cetățenilor e mai presus decât orice. Pentru PSD, libertatea lui Liviu Dragnea era mai de preț decât viața oricărui român, care ar fi putut fi copilul dumneavoastră, mama sau tatăl dumneavoastră.

PSD a fost la un pas să șteargă România de pe harta Uniunii Europene și a țărilor civilizate prin abuzarea și sufocarea Justiției. PNL a făcut pași importanți pentru revizuirea legislaţiei din domeniu, pentru eliminarea intervenţiile nocive din ultimii trei ani și pentru ca aceste acte normative să fie puse în acord cu avizele Comisiei de la Veneţia și cu rapoartele Comisiei Europene și GRECO.

PSD a vrut să pensioneze anticipat magistrații pentru a goli sălile de judecată de judecătorii onești și incomozi, PNL a pus presiune pentru ca termenul de pensionare să fie prorogat.

PSD a înființat SIIJ pentru a pune presiune și a încerca să controleze politic Justiția, PNL a adoptat deja un memorandum în Guvern pentru desființarea Secției și a pus în dezbatere publică un proiect de lege care va fi înaintate Parlamentului, după consultarea sistemului de justiție.

Ordonanțe de Urgență adoptate în ședința de Guvern din 4 februarie:

OUG pentru decontarea navetei pentru elevi. Necesară pentru a rezolva problema decontării cheltuielilor de transport ale elevilor din bugetul Ministerului Educației ca urmare a deciziei CCR. Asigurăm plata acestor cheltuieli din bugetul Ministerului Educației pe baza de documente justificative depuse de elevi la unitățile școlare.

OUG pentru extinderea programului cunoscut ca ”masă caldă” în școli. Programul ”masă caldă” în școli se extinde de la 50 la 150 de unități școlare iar numărul elevilor care vor beneficia de acest program aproape se triplează de la 23.455 la 65.434 copii.

OUG pentru a rezolva problema unor pensionari care au derulat activități miniere. Prin această modificare persoanele care au desfășurat activități de prospecțiuni geologice vor fi incluse în Grupa I de muncă și vor beneficia de creșterea pensiilor la nivelul acestei grupe. Paranteză pentru pensionari: HG pentru acordarea biletelor de tratament balnear pentru 2020

 • Adoptarea cadrului legal în timp util fața de situația din anii precedenți când acest HG era adoptat foarte târziu, aproape în plin sezon, respectiv în perioada mai-iunie.
 • A fost alocat un buget de 370 milioane de lei pentru un număr de aproape 200.000 de pensionari care vor beneficia de aceste drepturi.

OUG pentru pregătirea stocurilor de rezervă în situații de epidemii și pregătirea României pentru prevenirea infecțiilor cu coronavirus. Asigurarea fondurilor necesare în sumă de 220 milioane lei pentru achiziția de echipamente și materiale necesare în regim de urgență.

OUG pentru decontarea intervențiilor medicale din programele de Sănătate în aceleași condiții din sistemul sanitar public pentru pacienții care aleg servicii medicale private. Salvăm viața pacienților aflați în situație critică de infarct miocardic sau atac cerebral care vor putea să apeleze la servicii medicale în același regim de decontare din programele naționale de sănătate atât în spitale publice cât și spitalele private.

 • Am eliminat coplata și contribuțiile personale pentru serviciile medicale atât la stat cât și la privat introduse de guvernarea PSD prin OUG 27/2019 și am prorogat termenul aplicarea aceste prevederi până în aprilie 2021.

OUG pentru finanțarea din fonduri europene a proiectelor de realizare a rețelelor de distribuție a gazelor naturale. Se alocă un buget de aproximativ 500 milioane de Euro din fonduri europene, din exercițiul financiar actual și din următorul pachet financiar, pentru înființarea de rețele noi de distribuție a gazelor naturale în localitățile din România.

OUG pentru descentralizarea Programului Operațional Regional. Este un angajament asumat prin programul de guvernare și pe care autoritățile locale îl așteaptă de mai mult de 10 ani. Organismele intermediare de management ale Programului Operațional Regional se vor transforma în Autorități de Management pentru următorul exercițiu financiar 2021- 2027.

OUG pentru  modificare Legii achizițiilor publice. Sunt prevederi necesare și urgente pentru deblocarea proiectelor de lucrări publice întârziate din cauza procedurilor greoaie de achiziții publice și a numeroaselor contestații. Se înființează completuri specializate de judecată a contestațiilor pentru urgentarea achizițiilor publice.

Alte 3 OUG pentru fazarea unor proiecte cu fonduri europene și pentru a evita pierderea fondurilor europene din actualul exercițiul financiar 2014 – 2020.

OUG pentru modificarea Legii petrolului pentru reglementarea situației în care derularea unor acorduri petroliere reprezintă o amenințare la siguranța națională și punerea în acord a legislației naționale cu directivele europene în acest sens.

2 OUG pentru acordare unui ajutor de salvare pentru Complexul Energetic Oltenia și TAROM.

OUG pentru reorganizare ANAF pentru eficientizarea activității colectare a veniturilor bugetare, pentru reducerea unui număr de 2000 de posturi și informatizarea serviciilor fiscale. (Paranteză: HG Prima Casă – plafon 2 miliarde lei)

OUG pentru întărirea luptei împotriva infractorilor printr-o mai bună colaborare între poliția judiciară și parchete și o altă OUG pentru modificare statului polițiștilor, ambele ca urmare ale unor decizii CCR.

OUG pentru organizarea recensământului agricol 2020 și OUG pentru organizarea recensământului populației 2021 – măsuri întârziate încă din 2018.

OUG pentru organizarea alegerilor parlamentare înainte de termen. Aplicarea măsurilor bune adoptate la alegerile prezidențiale pentru votul în diaspora și creșterea numărului de parlamentari pentru diaspora. Reglementarea vidului legislativ în situația în care se ajunge la dizolvarea Parlamentului corelarea termenelor din Constituție și din legislația electorală. Încurajarea participării la vot a românilor la alegerile parlamentare la orice secție de votare și aplicarea sistemului electronic de prevenire a votului multiplu.

N.A.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here