Guvernul și ministerele au demonstrat toată deschiderea față de problemele protestatarilor. Oamenii au fost ascultați și înțeleși.
  • Au avut loc întâlniri cu premierul, cu ministrul Transporturilor, ministrul Agriculturii și ministrul Finanțelor. A fost evidentă preocuparea guvernamentală de a rezolva problemele oamenilor. Întotdeauna dialogul este calea corectă pentru detensionarea lucrurilor. E foarte important faptul că deja au fost găsite o serie de soluții – și la Transporturi, și la Finanțe, și la Agricultură. Revendicările transportatorilor și fermierilor au primit deja mai multe răspunsuri favorabile.Nu toate lucrurile cerute sunt însă ușor de îndeplinit. Trebuie să fim foarte atenți să nu punem în pericol banii europeni, care țin de respectarea angajamentelor semnate între Guvernul României și Comisia Europeană.N-ar fi corect față de România să promovăm măsuri care să ajute un anumit domeniu, dar care să afecteze în ansamblu fondurile europene de care beneficiază toți românii.Blocarea drumurilor naționale nu este o modalitate acceptabilă de protest. Românii nu trebuie să sufere din cauza revendicărilor unei anumite categorii profesionale.Formele extreme de protest se produc, de regulă, atunci când nu poți avea niciun dialog, ceea ce nu este cazul. Deschiderea la dialog a fost totală.E foarte important ca protestatarii să-i izoleze pe acei oameni din rândurile lor care îndeamnă la perturbarea traficului rutier sau a activității în vămi. Dacă protestele afectează viața economică a țării, suferă toți românii.

  • E rușinoasă și penibilă încercarea USR de a parazita politic protestele. Reacția lor seamănă cu reacția AUR, cu singura diferență că n-au ieșit în stradă, ca să-i huiduiască și pe ei fermierii. Românii nu văd și nu așteaptă nicio soluție de la USR.

Michael Gudu, deputat PNL Tulcea

+ There are no comments

Add yours