Înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Camerelor Agricole, în linie dreaptă

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, 6 Octombrie a.c., cu majoritate de voturi, un proiect de lege care reglementează înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea camerelor pentru agricultură, industrie alimentară, piscicultură, silvicultură şi dezvoltare rurală judeţene şi a Camerei Agricole Naţionale, precum şi abrogarea Legii nr. 283/2010.

Menționez faptul că se împlinesc 10 ani de când legea privind înfiinţarea camerelor agricole a primit aprobarea Parlamentului, aceasta nefiind aplicată niciodată iar acum, iată, este modificată. Zece ani în care aceste structuri puteau să funcţioneze, zece ani în care guvernele care s-au succedat, din motive politice, din varii motive, uneori financiare, n-au reuşit să pună în practică această lege. Acum venim cu altă lege, abrogăm legea care a fost adoptată acum 10 ani și ne dorim ca dezvoltarea comunităților rurale să devină realitate. Sper ca această nouă lege să fie implementată cât se poate de repede astfel încât să creăm în sfârșit o structură adaptată la nevoile şi necesităţile de dezvoltare ale celor care se ocupă de agricultură în ţară, de fermieri iar spațiul rural să recupereze timpul pierdut.

De asemenea, am adoptat și un proiect care modifică Legea 160/1998 privind organizarea şi exercitarea profesiunii de medic veterinar, stabilind că aceştia trebuie să fie membri ai Colegiului de profil pentru a exercita în mod permanent această meserie.

Conform unui nou paragraf, administrarea produselor medicinale se face doar de către medicul veterinar cu drept de liberă practică sau de către personalul de specialitate cu studii medii angajat în cadrul unităţilor în care se desfăşoară activităţi de asistenţă medical-veterinară, respectiv asistent veterinar şi/sau tehnician veterinar, după prescrierea şi sub supravegherea sau sub responsabilitatea medicului veterinar cu drept de liberă practică, după caz.

Gudu Vasile, Deputat PNL Tulcea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here