Justiția- victimă sigură în mâinile lui PSDragnea

                                         Declarație politică

Programul de guvernare al PSDragnea are un singur obiectiv: schimbarea legilor Justiției în funcție de interesele liderilor d ALDE-PSD. Fie că vorbim de faimoasa Ordonanță 13, ori de modificările operate la nivel parlamentar asupra Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, de recenta OUG 92/2018 sau de procedurile de schimbare a Procurorului General sau a Procurorului sef al DNA, toate aceste acțiuni plasează România în cercul restrâns al Statelor Membre care provoacă îngrijorarea liderilor europeni. Pe cale de consecință,, decizia Parlamentului European de a iniția și de a vota o moțiune privind respectarea statului de drept îndreptată împotriva României devine pe deplin întemeiată și justificată.  În ciuda discursului exemplar al Președintelui Klaus Iohannis, un eventual vot de blam dat României în cadrul plenarei Parlamentului European din 14 noiembrie ar consemna primul incident, de o astfel de magnitudine la adresa unui Stat Membru, cu atât mai mult cu cât acesta urmează a fi în prim planul decizional european.

Stimați colegi. În aproximativ două luni, țara noastră va prelua Președinția rotativă a Consiliului, fapt ce conferă României privilegiul de a impune pe agenda publică europeană teme de interes precum aderarea la Spațiul Schengen. Din nefericire, persoanele obediente și fidele președintelui PSD, Liviu Dragnea, ignoră avertismentele venite din  partea liderilor europeni sau din partea înalților oficiali precum Corina Crețu sau Frans Timmermans. Singurele acțiuni palpabile ale ministrului Justiției, Tudorel Toader, sunt cele îndreptate împotriva actului de justiție și nicidecum spre îndreptarea punctelor slabe și îmbunătățirea imaginii României în fața partenerilor europeni.

În fața acestui afront, Partidul Național Liberal nu va înceta să fie garantul respectării statului de drept. Partidul Național Liberal nu va înceta să își sporească eforturile îndreptate spre schimbarea acestui Guvern ineficient și incapabil să răspundă nevoilor cetățenilor, a economiei și a cerințelor ce derivă din statutul de Stat Membru al Uniunii Europene.

Vă mulțumesc,

Deputat PNL, Vasile GUDU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here