Moțiunea de cenzură va fi votată!

În doi ani şi jumătate, Guvernul Dăncilă a dezbinat o ţară întreagă, a distrus rolul instituţiilor fundamentale, a mutilat legi importante, a compromis şansa de a moderniza ţara şi a atentat constant la bazele democraţiei româneşti şi ale statului de drept! S-au perindat prin Guvern peste 80 de miniştri, dintre care unii au fost de cea mai slabă calitate, numiţi nu pentru a creşte performanţele actului guvernamental, ci pentru a tranzacţiona voturi şi interese în interiorul principalului partid de guvernare.

PSD a recurs la tertipuri care au arătat o profundă disperare. Inițial, au făcut presiuni asupra semnatarilor moțiunii ca să îi convingă să nu o mai susțină. Au vrut să convoace plenul pentru citirea moțiunii la 7 seara. Au programat votul de moțiune pentru sâmbătă, încălcând Regulamentul activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului. Nici o moțiune de cenzură nu s-a dezbătut și votat într-o zi nelucrătoare.

PSD și-a pierdut majoritatea în Parlament. Sunt ultimele zbateri ale acestei guvernări catastrofale, care se agață cu disperare de putere.

Curtea Constituțională confirmă o dată în plus faptul că premierul Dăncilă a încălcat Constituția prin refuzul de a cere Parlamentului votul de încredere.

Totul va fi readus în parametrii normali prin moțiunea de cenzură a PNL care va demite Guvernul Dăncilă și va pune punct acestei pseudo-guvernări. Soluţia după demiterea Guvernului PSD înseamnă adoptarea unui program de guvernare responsabil, orientat către dezvoltarea şi modernizarea ţării şi pentru prosperitatea reală a fiecărui român.

Vă mulțumesc !

Deputat PNL, Vasile GUDU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here