Ordonanța de Urgență de rectificare a bugetului intră în dezbaterea Parlamentului

Parlamentarii trebuie să dea dovadă de responsabilitate și să susțină rectificarea bugetară așa cum a fost adoptată de Executiv. Guvernul PNL a făcut eforturi foarte mari pentru a regăsi resurse să creștem punctul de pensie, să majorăm alocațiile, să susținem autoritățile locale în eforturile pe care le fac pentru a putea face față cheltuielilor în timp de pandemie. Guvernul PNL a alocat resurse financiare pentru susținerea angajaților în cadrul măsurilor active și pentru susținerea companiilor.

Ordonanța de rectificare bugetară este baza solidă pentru reluarea procesului de creștere economică și pentru revenirea rapidă a economiei românești. O economie sănătoasă și în creștere ne va permite ulterior să facem noi creșteri de venituri pentru cetățeni. Dacă PSD insistă să modifice proiectul de rectificare bugetară introducând majorarea pensiilor cu 40% se va face responsabil pentru eventualele retrogradări ale agențiilor de rating.

Retrogradarea României va însemna că ne vom împrumuta mai scump. Ar însemna dificultăți economice pentru firme și companii, ar însemna reticență a investitorilor față de România, iar în final ar putea însemna chiar pierderi de locuri de muncă. Cui folosește acest lucru? În nici un caz românilor! PSD trebuie să înceteze cu această politică absolut iresponsabilă și mincinoasă.

Momentul în care legea majorării pensiilor a fost votată de Parlament nu mai are corespondent în realitatea actuală. Astăzi nu doar România, ci întreaga Europa, întreaga lume chiar se află într-o criză economică provocată de pandemie. Trebuie să regândim cheltuielile, trebuie să fim precauți în privința bugetului.

Gudu Vasile, deputat PNL Tulcea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here