Ponta a adus Pro România și la Tulcea. I l-a dat Ștefanei Zibileanu

Cu Tulcea, după cum a zis Victor Ponta, partidul creat de el, “Pro România” are reprezentare acum în toată țara, cu excepția județelor Harghita, Covasna și…Teleorman. Primii doi lideri ai noii formațiuni politice, Victor Ponta și Daniel Constantin au venit joi, 11 octombrie, la Tulcea, să-și prezinte “marfa”: cine sunt, ce vor, ce vrea să ofere  acest partid României, respectiv tulcenilor, ce soluții alternative au ei la guvernarea PSD. Și cu lux de amănunte a vorbit Victor Ponta despre toate astea. Surpriza totală s-a numit, însă, Ștefana Zibileanu.  Ștefana Zibileanu a stat alături de Ponta și Constantin la prezidiu. Anunțată de Victor Ponta, din startul conferinței de presă, ca șefa filialei județene a Pro România. Aleasă de Ponta cu multă grijă, după ce i-a studiat cu atenție traseul traseul politic anterior, dar mai ales profesional, potențialul pe care îl are domnia sa de a organiza și conduce un partid care se vrea alternativă la guvernarea actuală etc. Mai ales că doamna Zibileanu era “stătută” politic de mai bine de 2 ani. După “rechizitoriul” făcut de Victor Ponta la adresa guvernării actuale și îndeosebi pe numele șefului PSD, Liviu Dragnea, și miniștrii și Dragnea ar fi trebuit arestați în trafic. Altfel, despre Tulcea numai de bine: ca prim ministru a colaborat foarte bine cu președintele Consiliului județean, chiar cu primarul municipiului, a adus ITI în zona Deltei Dunării, a participat și la Raliul Deltei, a creat la Uzlina un centru de recreere reprezentativ pentru Deltă, unde să vină oficiali din afară, nu doar Liviu Dragnea cu logodnica lui etc. Privind europarlamentarele, Victor Ponta a spus că va fi cap de listă la Pro România dar  nu va merge la Bruxelles, va rămâne să ducă lupte politice la București. Iar privind pensiile, cea mai importantă și sensibilă problemă a momentului, Ponta a spus că parlamentarii Pro România vor depune un amendament la legea pensiilor prin care vor cere ca majorările de pensie, altfel binevenite, să fie consistente din ianuarie 2019 și nu după 2021-2022, adică guvernanții să nu fie cinici. Să spună dacă au bani sau nu, și dacă au, să mărească pensiile cu puțin nu doar înaintea alegerilor. Un fel de soluție turnesol se urmărește prin acest  amendament.

Ștefana Zibileanu: “Am hotărât să zic stop. Nu mai stau pe marginea politicii”

Pentru cei mai mulți ziariști, Ștefana Zibileanu, de la PDL la PNL și acum la Pro România a surprins, dar nici chiar așa, în mod dramatic, știindu-se precis că doamna Zibileanu nu s-a călugărit. Problema era încotro o apucă după ce ani de zile a stat în grațiile primarului (PDL), apoi a intrat în dizgrațiile aceluiași primar după ce l-a contracandidat. A suferit o grea înfrângere și… politic, s-a retras; s-a retras dar din vreo 200 de prieteni din PNL , din staful ei care atunci o doreau primar de municipiu, au mai rămas destui fideli. Ștefana Zibileanu, în conferință de presă: “Am venit cu 45 de oameni  în filiala Pro România Tulcea, oameni care m-au contactat, oameni cu experiență, cu expertiză politică și profesională, dar și oameni noi. Și așteptăm în continuare care au ceva de spus în politica locală, in beneficiul tulcenilor. Personal, după 2 ani și 3 luni am decis să zic stop: să nu mai stau înafara politicii, să mă implic alături de oameni competenți în proiecte realizabile pentru tulceni și am ales să fiu alături de oameni foarte competenți și experimentați politic de la Pro România, alături de echipa lui Victor Ponta.”

În 21 octombrie Pro România va ține Congres. Primul Congres în care va adopta Statutul, va alege conducerea, va stabili strategiile, tot ce ține de organizarea și funcționarea unui partid.

N.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here