Cadeții s-au calificat la finalele CNV masculin după un meci dramatic cu Buzăul. Din urmă vin și minivoleibaliștii

Meciul decisiv pentru calificarea în faza superioară s-a tranșat de această dată în favoarea noastră. Un meci cu CSS Buzău, aproape tras la indigo ca meciul de sâmbătă cu Arcada Galați, cel puțin în privința scorului. Așadar, duminică, în ultima zi a turneului semifinal,  CSS Tulcea- CSS Buzău 3- 1 (25-18, 25-20, 18-25, 25-21). La mare luptă obținută această victorie, dar la capătul unui meci spectaculos care ne-a arătat o echipă a cadeților tulceni capabilă să producă mari surprize la turneul final. De partea cealaltă, CSS Buzău a vrut, dar nu s-a putut mai mult. Diferența de valoare, nu mare, s-a văzut, totuși, și la individual, și la jocul de echipă, așa încât cadeții de la CSS Tulcea merită din plin calificarea; ca să nu mai spunem că și la capitolul “educație” buzoienii mai au de învățat.

Constantin Burungiu, antrenor CSS Tulcea:.”Vreau să menționez că la acest turneu au participat trei echipe care acum 2 ani, la Sperante, au fost în finală. A fost un joc spectaculos, în primul set am fost mai determinați și am reușit să câștigăm. În setul 2 am început mai prost, am fost conduși jumătate de set, după care băietii mei și-au revenit și i-am depășit pe final. În setul 3, ca și în meciul precedent cu Galați, de ce mi-a fost frică n-am scăpat. Am început foarte prost și nu am reușit să mai recuperăm pierzând setul 3. În setul 4 am condus de la început până la sfârsit, arătându-le buzoienilor cine merită să meargă la turneul final. Felicit toți jucătorii pentru determinarea si dorința de a merge în turneul final. Incercăm să obținem acolo o medalie cât mai strălucitoare, o merităm din plin.”- a declarat Burungiu după obținerea calificării în turneul final.

Decarul buzoian, tânăr și neliniștit și obraznic. Cred că antrenorul buzoienilor, sincer, are probleme cu unii dintre elevii săi și cel mai mult cu purtătorul tricoului cu nr. 10.  Puștiul acesta, destul de solid la vîrsta lui, care mai mult a stat pe bancă decât în teren, a jignit arbitrii și drept urmare a primit cartonaș galben + avertisment, certa mai tot timpul  coechiperii când el gafa, se tot agita aiurea, inclusiv îl lua la rost pe antrenor. Nu știu, dar parcă tot dădea impresia că taică-su a numit antrenorul. Și după el s-a mai luat unul, cu nr. 7, care îi tot arăta degetul mijlociu arbitrului, la faze controversate. Regretabil!  Să nu uităm, suntem la competiții interșcolare, nu la miuțe pe maidan la Buzău.

                                      Lotul cadeților tulceniCovaliov Vlad, Neacșu Alex, Neacșu Marian, Atanasof Robert, Macovei Sergiu, Zotescu Daniel, Baja Alin, Saraev Sebastian, Poida Codrin, Neculai Gabriel, Zburlea Darius, Grosu Cosmin și Grosu Damian.

Tot duminică, în ultima zi a turneului semifinal, CTF Mihai I București- CSS Arcada Galați 3- 0.

Ca urmare a rezultatelor obținute, CTF Mihai I București și CSS Tulcea merg mai departe în turneul final care se va desfășura în perioada 26- 30 mai, într-o locație care se va stabili marți, 18 mai.

Calificarea cadeților tulceni la turneul final al Campionatului Național de Volei masculin din 26-30 mai, răzbună într-un fel, eșecul juniorilor noștri în fața gălățenilor de la Arcada; Galați și Buzău peste care, iată,  Tulcea – cadeți a trecut în marș forțat. După cum se comportă în joc această generație de voleibaliști (cadeții) acum, dacă va continua cu pregătire serioasă la antrenamente, băieții aceștia se vor constitui sigur într-o nouă generație de aur, înclin să cred peste nivelul celor care tocmai încheie junioratul la CSS. Iar bazinul este destul de adânc: ies la suprafață, iată, minivoleibaliștii, care tocmai au luat opțiune serioasă de calificare în turneul final, la categoria lor. Toate astea, la băieți! Fetele ce fac?

Felicitări cadeților CSS Tulcea, felicitări antrenorilor!

N.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here