Medalii de argint și bronz obținute de șahiștii tulceni la “Cupa Greșu”

În perioada 15-18 octombrie, la Greșu a avut loc competiția de șah clasic ”Cupa Greșu” , aflată la ediția a XI-a , competiție organizată de Clubul Municipal de Șah Speranța Focșani cu respectarea tuturor măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19 .
Concursul s-a desfășurat pe parcursul a 7 runde în sistem elvețian , cu timp de gândire de 60 min + 30 sec/ mutare / jucător , fiind omologat de F.R. Șah și Federația Internațională de Șah, la care au participat sportivi legitimați la cluburile de șah din : București, Galați, Brașov, Craiova , Ploiești, Sinaia, Huși , Brăila , Suceava, Adjud, Botoșani, Iași, Slobozia, Alba Iulia, Vaslui, Bicaz , Râmnicu Vâlcea și Tulcea.
Tulcea a fost reprezentată la această competiție de Sarighioleanu Sebastian Laurențiu și Voloșincu Irina , sportivi ai Clubului de Șah A.C.S. Logic Delta.
La finalul celor 7 runde de șah clasic la Turneul Open, Laurențiu Sarighioleanu a reușit să obțină medalia de argint cu 5,5 pct, într-un turneu extrem de dificil , învingând pe tabla de șah seniori cu titluri de Candidat de Maestru și Maestru Național.
Irina Voloșincu a participat la turneul dedicat copiilor cu vârsta sub 10 ani , unde la finalul celor 7 runde de joc, a reușit să obțină medalia de argint la categoria de vârstă 8 ani fiind desemnată și cea mai bună jucătoare dintre fetele participante la acest turneu.
A fost organizat și un turneu open de blitz, omologat F.I.D.E. cu timp de gândire 3 min + 2 sec / mutare / jucător , unde Laurențiu a reușit să obțină medalia de bronz.
Marius Sarighioleanu: “Felicitări sportivilor , Laurențiu Sarighioleanu, elev la Liceul Teoretic Grigore Moisil și Irinei Voloșincu , elevă la Școala Gimnazială ”Alexandru Ciucurencu” , pentru rezultatele frumoase obținute la această competiție! Demonstrăm încă o dată că oraşul Tulcea are copii talentaţi, ce trebuie doar descoperiţi, îndrumaţi şi pregătiţi spre marea performanţă în sportul minţii – şahul. Mulțumim Fundatiei Judetene pentru Tineret pentru tot sprijinul acordat clubului de șah!
N.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here