Proiectul „Săptămâna baschetului tulcean-Tulcea Streetplay” s-a bucurat de succes

 Miercuri, 4 septembrie, festivitate de premiere în Piața Civică, în cadrul proiectului „Săptămâna Baschetului Tulcean – Tulcea Street Play”, organizat de Asociația Județeană de Baschet Constanța, cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea. Peste 200 de jucători la toate categoriile de vârstă au participat la acest turneu Tulcea Streetplay 3×3 și au contribuit din plin la o adevărată sărbătoare a baschetului care s-a desfășurat timp de trei zile în Piața Civică a municipiului.

„Vreau să mulțumesc organizatorilor pentru că au adus acest minunat eveniment la Tulcea, pentru al treilea an. Tinerii tulceni au nevoie de o astfel de experiență, au nevoie să vadă campioni”- spunea vicele Mergeani la festivitatea de premiere.

Evenimentul a făcut parte din calendarul FIBA 3×3, toți participanții acumulând puncte în clasamentul mondial și contribuind astfel și la clasamentul pe națiuni, care este criteriul principal de calificare pentru Jocurile Olimpice. Scopul proiectului este menţinerea unei bune stări de sănătate şi consolidarea socializării cetăţenilor prin crearea unui cadru social şi organizatoric favorizant, respectiv organizarea de evenimente și acțiuni sportive în domeniul baschetului, care se adresează unui spectru larg de populație și care contribuie la creșterea numărului de practicanți și specialiști în județul Tulcea.

N.A.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here