În zi de mare sărbătoare pentru toți românii, Ziua Unirii Principatelor Române, jandarmii tulceni au reușit să-i facă o surpriză plăcută preotului Ungureanu Viorel din cadrul Parohia Jijila I oferindu-i un certificat de apreciere si o emblemă emise de Șeful Statului Major al Apărării, recompensând astfel efortul și implicarea acestuia în activitatea Ștafeta Veteranilor Invictus 2023, ediția a X-a.

În data de 10 octombrie 2023, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea au alergat în cadrul Ștafetei Veteranilor Invictus 2023, ediția a X-a, pe traseul Tulcea-Galați, cu scopul de a aduce un omagiu veteranilor și soldaților români decedați în misiuni militare, recunoștință și cinste militarilor din teatrele de operațiuni, care s-au sacrificat pentru poporul român.

Pe traseu, ștafeta Invinctus s-a oprit la monumentele dedicate eroilor neamului, iar preotul Ungureanu Viorel de la Jijila a dovedit o deosebită implicare și susținere atunci când a oferit o primire călduroasă la biserica unde acesta slujește. Jandarmii au fost impresionați de primirea de care au avut parte, drept care aduc mulțumiri copiilor minunați care i-au încântat, reprezentaților echipei Spartanii Angelo care au alergat în cadrul Ștafetei Veteranilor Invictus și care au fost prezenți astăzi și tuturor celor care s-au bucurat alături de jandarmi în această zi cu o mare însemnătate istorică. Go Invictus! (Aceste rânduri sunt scrise pe pagina de facebook a Jandarmeriei tulcene).

Ce spune preotul Viorel Ungureanu despre frumoasa surpriză pe care i-au oferit-o jandarmii: “Alături de misiunea pe care mi-am ales-o ca preot slujitor, eu am avut și

pasiunea pentru țară, pentru istorie. Certificatul de apreciere și emblema (distincția), vin ca o recunostință pentru mine, sunt ca o mulțumire care mă motivează foarte mult și mă încurajează să continui activitatea culturală pe care am început-o în urmă cu 25 de ani în această parohie; fiind vorba aici de toate evenimentele care au fost în cinstea eroilor, a poporului român și, mai ales, a Dobrogei. Desigur, împart acest certificat și distincția cu întreaga parohie pentru că nu aș fi putut să-mi desfășor întreaga activitate culturală dacă nu aș fi avut susținerea oamenilor, a comunității extraordinare din Jijila. Și de ce nu, poate am fost omul potrivit la locul potrivit.”- ne-a declarat preotul Viorel Ungureanu.

Felicitări, părinte! Felicitări enoriașilor acestei Parohii Jijila 1 care îl susțin în săvârșirea faptelor lui bune!

N.A.

+ There are no comments

Add yours